donderdag 30 oktober 2014

ZieZo Knutsels - Waxinelichtje

Pimp een potje en maak het gezellig in huis!
Ik versierde een glazen potje met stempels van en voor ZieZo Knutsels.


Klik HIER voor het gehele bericht.

dinsdag 28 oktober 2014

Liftchallenge #75 - Gastdesigner

Te leuk, ik ben twee keer in de prijzen gevallen! Bij SU-per challenge #55 ben ik in de top 3 beland, zie HIER. En omdat ik Liftchallenge #73 had gewonnen (whiehoe!) mocht ik als gastdesigner meeliften met de nieuwe challenge die vandaag van start gaat. De mooie kaart die deze keer naar eigen idee gelift mag worden is deze kaart:


Hij is leuk hé! Ik besloot de witte cirkels te vervangen door witte wolkjes en natuurlijk kregen een grote strik en een labeltje met tekst ook een plek op mijn kaart. Mijn naaimachine en ik hebben nog steeds ruzie, dus ik gebruikte voor het stoere effect wat nietjes. Dit is mijn lift:


Kijken jullie mee wat het vaste designteam van de Liftchallenge heeft gemaakt? Klik HIER om naar challenge #75 te gaan, je te laten inspireren en gezellig mee te doen!

Gebruikte materialen:
- Kraftpapier: Joy!Crafts
- Wolkjes: stencil Dutch Doobadoo
- Dessinpapier: Eline Pellinkhof (Hello Sweet Baby)
- Tekst: Marianne Design
- Lint en out
- Nietjes

vrijdag 24 oktober 2014

Congrats

Alexander, welkom als volger op mijn blog!

Ondanks mijn vakantie van twee weken die ik pas heb gehad, komt er weinig van knutselen terecht. Slechts af en toe komt er wat nieuws tevoorschijn op de knutseltafel, wat ik jullie gedoseerd laat zien. Even te weinig tijd en energie om op volle kracht te freubelen. Komt wel weer! Vandaag een kaartje die ik al een tijdje geleden maakte. Zeer eenvoudig van opmaak, maar het toen vers gekochte papier van Papermania en de die-namics van MFT staan zo mooi centraal.


Gebruikte materialen:

- Papier: Papermania (Bookprint)

- Labels met tekst: My Favorite Things (Tag talk)
- Touw: Different Colors

dinsdag 21 oktober 2014

Envelope Punch Board #5

Eigenlijk hé, heb ik de Envelope Punch Board vooral gekocht omdat je er van die leuke tabjes mee kan maken voor op kaarten. Ironisch genoeg heb ik er nu van alles mee gedaan, behalve kaarten maken. Maaarrrrr, vandaag wel tabjes!

Voor de verkoop zitten mijn kaarten netjes in een bak. En ik zou Miranda niet zijn als ik geen tabbladen zou hebben tussen de kaarten voor verschillende gelegenheden. De kaartenbak zag er heel lang zo uit:


Gezellige kleuren stevig papier om de kaarten te scheiden en teksten met de Dymo lettertang voor de eenheid. Maar ja, nu ik een EPB heb, wilde ik tabjes. Gezellige tabjes. Dus ik ging aan de slag om het een en ander aan te passen. De gekleurde vellen stevig karton kwamen terug (super praktisch), maar nu dus een strook dessinpapier bovenop. (Kraftpapier had eigenlijk mijn voorkeur voor de basis, maar ik had niet voldoende stevige kraft om heel mijn bak mee te vullen helaas). Mijn drang van perfectionisme voor gelijke teksten met de Dymo lettertang maakte plaats voor speelse teksten van allerlei verschillende stempelvellen:


Al mijn kaarten voor de verkoop zaten in twee bakken, omdat ik zo een grote voorraad had. Maar door de succesvolle verkoop in september voor het goede doel, past alles nu in een bak. Ik koos voor nu de gezellige gele bak om alle kaarten in te doen, deze matchte leuker qua kleur. Ik ben blij! 

Nu moet er toch echt eens een kaart komen met tabjes...

zondag 19 oktober 2014

Mint is geboren

Een collega van mij is bevallen van een meisje, zij kreeg de naam Mint. Het geboortekaartje was heel clean and simple: op de witte kaart bevond zich in het midden een klein, wit rechthoek met daarop de naam Mint. Daarboven zat een klein roze strikje. Ik vind het leuk om mijn kaartje op de geboortekaart te baseren, maar ik gaf er wel mijn eigen draai aan om het geheel iets meer te 'versieren'.

Ps. De HEMA heeft mijn favoriete vloeibare fineliner bij een aantal vestigingen uit het assortiment gehaald. Boe! :-(



Gebruikte materialen:
- Letters: Zeeman
- Fineliner: HEMA
- Tekst: Eline Pellinkhof (Eline's babies)
- Cirkels: snijmal Nellie Snellen

vrijdag 17 oktober 2014

ZieZo Knutsels - Inpak inspiratie #2

Vandaag deel 2 van de inpak-inspiratie op de blog van ZieZo Knutsels.


Kijken jullie mee? Klik HIER voor het gehele bericht.

dinsdag 14 oktober 2014

ZieZo Knutsels - Inpak inspiratie #1

Vandaag op de blog van ZieZo laat ik zien hoe je je cadeautjes voor onder de kerstboom heel leuk (en eenvoudig!) zelf kunt versieren met stempels en wat kleine toevoegingen.


Klik HIER om het gehele bericht te bekijken.

maandag 13 oktober 2014

Een nieuweling in blogland

Een aantal van jullie zullen haar vandaag als nieuwe volger hebben zien verschijnen: Maria V. Dat is mijn moeder, zij is ook aan het bloggen geslagen! 

Ik heb eerder op mijn blog wel eens wat kaarten van haar laten zien, maar nu heeft ze de knoop doorgehakt en gaat ze zelf ook lekker bloggen. Ze is nog een beginneling, maar ik vermoed dat ze het net zo leuk gaat vinden als ik (en jullie! ;-) ).

Haar blog heet Maria's kaartjes en is te vinden via de volgende link: http://mariaversteege.blogspot.nl

Weten jullie nog hoe leuk en spannend het was om een blog te starten? Hoe het was om alles uit te vogelen en om lezers en eerste reacties te krijgen? Zeg even hallo tegen onze nieuweling en toekomstige verslaafde! Ik zou het super leuk vinden als jullie even gaan gluren (nee je hoeft heus niet gelijk volger te worden! - Mag wel natuurlijk, haha). :-)

Groetjes!
Miranda

zondag 12 oktober 2014

Envelope Punch Board #4

Daarrrrr zijn we weer, ik zei toch dat ik de smaak te pakken had! Vandaag het model 'Folded Gift Bag', bekijk het instructie filmpje HIER. De uiteindelijke grootte is zo een 13 centimeter, dus daar past best wat in! Het doosje is gemaakt uit een heel scrapvel. Het gaat goed met het opruimen van mijn scrappapier op deze manier. :-)


vrijdag 10 oktober 2014

Envelope Punch Board #3

Weer zo een geinig doosje! Ook ideaal voor geld of voor twee grote chocolaatjes (paaseieren) waarnaar hij in het filmpje genoemd is. Bekijk HIER in een filmpje hoe deze Double Easter Egg doosjes zijn gemaakt. Ik heb er bewust nog geen tekst op geplakt, omdat ik nog geen specifiek doel heb voor de doosjes. Ook van deze doosjes zijn er vier te maken uit een scrapvel.


woensdag 8 oktober 2014

Envelope Punch Board #2

Oke, nu mijn envelope punch board uit het stof is geniet ik er volop van! Wat een heerlijk ding en wat is het eenvoudig. Ik moet nog steeds oefenen hoor, want deze twee doosjes hieronder zijn qua formaat ook niet precies gelijk. En van het voorbeeld zoals ik hem zag op Pinterest is ook niet heel veel meer over, haha. Maar ach, er is alsnog een leuk doosje ontstaan! Enig toch, om geld of iets anders kleins in te stoppen.


Het heerlijke is dat ik voor deze projecten mijn oude scrapvellen kan gebruiken. Ik kocht er 'vroegah' heel veel, maar ik merk dat ik ze bij het kaarten maken niet kan gebruiken omdat ik er geen drie of vier bijpassende vellen bij heb. Dus nu kan ik al die gezellige scrapvellen alsnog voor een leuk doel gebruiken. Van deze doosjes kan ik er ongeveer vier uit 1 scrapvel maken. Top!

maandag 6 oktober 2014

Envelope punch board #1

Mijn Envelope Punch Board was figuurlijk stof aan het vangen. Niet letterlijk, want hij zat nog heel netjes in de doos. Ongebruikt. Schande! Ik heb vele leuke voorbeelden gezien met de EPB, maar ik was er nog niet aan toe gekomen om er eens voor te gaan zitten. 

Uitgewerkte tutorials vind ik het makkelijkste, filmpjes kijken is ook ideaal maar dan moet ik rommelen met mijn mobiel en dat is dan weer niet handig (de pc staat niet in mijn knutselruimte). Maar goed, ik had natuurlijk het leuke voorbeeld van de kaart in een envelop gezien bij Inge. Ik maakte het model eerder na met meet en snijwerk, nu wilde ik hem maken met mijn EPB.

Ik had al snel door dat ik het niet goed deed, maar het zag er niet onaardig uit dus ik ben gewoon verder gegaan met waar ik mee bezig was. Oefening baart kunst, dat blijkt wel. Als je het eenmaal door hebt, is het appeltje eitje. Maar zo ver ben ik nog niet. ;-) Na enig rommelen, kwam er dus een vierkant model uit in plaats van een rechthoekige. Ook prima!


Ik besloot er meteen maar twee te maken. Gewoon op dezelfde foute manier haha, want ik wilde wel een passend setje hebben. Hij is lekker op z'n Miranda's: eenvoudig van opmaak. En om de voorkant wat op te leuken, besloot ik een van de gestempelde bloemen nogmaals uit papier te snijden/ponsen en verhoogd op te plakken. Ook daarin meteen weer wat geleerd, want bij de tweede variant (de roze) plaatste ik de bloem op een iets andere plek zodat hij mooier uit zo komen.


De achterkant kreeg ook wat opvulling. Het is zo eenvoudig, maar zo leuk!


Het kaartje binnenin kreeg naast wat stempelwerk ook wat laagjes papier. Ook hierop qua stempelwerk net even een iets minder perfecte opvulling qua bloemen, maar ik vond het niet zo storend dat ik het weer opnieuw wilde doen. Op de tweede variant hield ik er natuurlijk wel weer rekening mee:


Ik vind het helemaal leuk! Op naar mijn volgende EPB-projectje. Als ik vriendjelief nou even achter de laptop vandaan lok, kan ik wellicht de volgende keer wel met filmpjes aan de slag zodat ik geen missers maak qua afmetingen! To be continued.

Gebruikte materialen:
- Kraftpapier: Boekenvoordeel
- Bloemen: Stampin' Up (Flower shop)
- Inkt: Stampin' Up
- Tekst: Eline's words

Challenge:

zaterdag 4 oktober 2014

Themadag #40: Hello my name is...

Carine, welkom als volger op mijn blog!

World Card Making Day, een wereldwijde feestdag voor kaartenmakers om de creativiteit van handgemaakte kaarten te vieren en daarmee de persoonlijke band die hierdoor gecreëerd worden tussen de verstuurders en ontvangers er van. En ik doe een wave voor de momenten van samen knutselen met anderen! Deze dag (altijd de eerste zaterdag van oktober) is ook om het kerstkaarten maken af te trappen, alhoewel ik daar al eerder in het jaar een aftrap voor heb gedaan.

Op deze World Card Making Day is er op mijn blog een themadag. Drie kaarten met een gelijkenis, dit keer het papier. Ik kocht dit pas op de beurs, het is een blokje van Teresa Collins en het heet Hello my name is. Best een nieuwe kleurencombinatie voor mijn doen, maar ik vond het blokje meteen leuk!

Ik begon met een kaartje voor de lopende Liftchallenge:


Ik besloot gewoon voort te borduren op dit idee en een soortgelijk kaartje te maken:


En als je dan toch de papiertjes op tafel hebt liggen...


Of je nu aandacht besteed aan WCMD of niet, ik wens je een hele creatieve dag - op welke manier dan ook!

Gebruikte materialen:
- Papier: Teresa Collins (Hello my name is)
- Dymo lettertang
- Paperclip: HEMA
- Fineliner: HEMA
- Letters: Tim Holtz
- Nietjes


woensdag 1 oktober 2014

Opbrengst WE-foundation

Zoals jullie wellicht hebben gelezen, heb ik in de maand september een inzamelactie gehouden. De opbrengst van mijn kaartenverkoop van de afgelopen maand doneer ik aan het goede doel: de WE-foundation. Ik ben deze actie begonnen om op mijn manier mijn collega te steunen, nadat ze het slechte nieuws kreeg dat haar beide kinderen een nare stofwisselingsziekte hebben. De WE-foundation brengt de stofwisselingsziekte MPS VI onder de aandacht en zamelt geld in om een behandeling te vinden voor deze ongeneeslijke ziekte.

Mijn actie bleek een goede manier om anderen te helpen aan een leuke kaart die ze kunnen versturen en om tegelijkertijd het goede doel te steunen. Ik heb vooral veel kaarten verkocht onder mijn collega's, maar de interesse kwam uit alle hoeken. Familieleden van mijn collega kwamen de kaartenvoorraad ook legen, en zelfs collega's van haar familieleden! Maar ook mijn familieleden, vrienden, kennissen en onbekenden hebben volop gekocht.

Van te voren hoop je dat je een leuk bedrag bij elkaar kunt verzamelen, maar de opbrengst heeft mijn stoutste verwachtingen overtroffen. Na slechts een week had ik al een leuk bedrag bij elkaar, maar het bedrag bleef maar groeien. Ik heb tussendoor heel veel extra kaarten moeten maken, om nieuwe geïnteresseerden nog een keuze te geven!

Ik heb een klein deel van de opbrengst apart gelegd voor materiaalkosten. Na tellen, nogmaals natellen en netjes afronden, blijkt de opbrengst voor de WE-foundation na een maand maar liefst DRIE HONDERD EURO! Echt, ongelofelijk!


Ik verkocht 121 kaarten, 26 baby/verjaardagsdoosjes, 23 labels en 1 verhuispakketje. Ik houd van statistieken, vooral in deze aantallen!

Ik ben zo ontzettend blij en trots! Ik wil iedereen die de actie heeft gepromoot, geliked, de actie heeft gesteund en/of een (extra) donatie heeft gedaan ont-zet-tend bedanken. In het bijzonder even een vermelding voor de volgende bups mensen voor de koop van een van mijn freubels: Linda, Joke, Danielle, Annabelle, Elsbeth, Yvonne en haar moeder, Kim, Janice, Thecla, Mirella, Miranda, Corrine, Lizbeth, Jerry, Jessica, Charissa, Edith, Sofie, Moniek, Simone, Dirk-Jan, Marjan, Sabina, Hakima, Jenny, Minouk, Lilian, Mirjam, Samantha, Nina, Peter, Ramona, Maria, Helga, Ineke, Lien, Jorieke en Fenny: BEDANKT voor jullie aankopen en donaties! Mede door jullie was deze actie een waar succes!

De meeste kaarten die ik heb verkocht hebben de afgelopen tijd op mijn blog gestaan. Hieronder toon ik jullie nog wat snelle modellen (want de voorraad moest snel groeien!) die ik ook nog heb verkocht.